در کشور ما زعفران یکی از با ارزش ترین محصولات تجارتی محسوب می شود. امروزه تعداد زیادی از مردم روی زعفران سرمایه گذاری می کرده و این گیاه را طلای سرخ می نامند. هدف از تولید دستگاه خشک کن زعفران بهبود بخشیدن به کیفیت محصول و بالا بردن سرعت کار است. ما قصد داریم در ادامه این مطلب برای شما درباره روش های خشک کردن زعفران و بررسی بر دستگاه های خشک کردن زعفران داریم و معایب و مزایای هرکدام قرار داده ایم.

چرا خرید دستگاه خشک کن زعفران؟

اگر به فکر تولید، فروش و صادرات زعفران هستید باید بدانید که زعفران مرغوب و با کیفیت چگونه به دست می آید. یکی از بهترین راه ها برای خشک کردن زعفران استفاده از دستگاه زعفران خشک کن است که کیفیت بالایی به زعفران ها می دهد و زعفران را به صورت اتویی یا پرسی خشک می کند و ارزش زعفران را افزایش می دهد و در نتیجه قیمت زعفران بالا تر فی می خورد. در حال حاضر انواع دستگاه های خشک کن زعفران وجود دارند که بهترین آن ها دستگاه های صنعتی با مزیت پرسی و اتویی خشک کردن زعفران هستند.

دستگاه خشک کن زعفران اتویی و پرسی چیست؟

در دستگاه های صنعتی از موتور جهت خشک کردن زعفران به صورت پرسی استفاده می شود که تفاوت بزرگ این دستگاه ها موتور و تفاوت در طراحی محفظه داخلی دستگاه است. این دستگاه ها از موتور، حسگر های دما و رطوبت، قطع کن، بخاری (شعله آتش)، المنت و … تشکیل شده است. قیمت این دستگاه ها از دیگر دستگاه ها بیشتر است اما زعفران هایی که با دستگاه های خشک کن صنعتی خشک می کنید در مقابل روش های سنتی و دستگاه های نیمه صنعتی کیفیت چشمگیری دارند.

دستگاه زعفران خشک کن

روش خشک کردن سنتی زعفران چگونه است؟

در روش های سنتی، زعفران را توی سبد قرار می دهند و روی آن پارچه پهن می کنند و سینی یا ظروف را در اتاقی گرم قرار می دهند تا زعفران خشک شود. این روش برای استفاده های خانگی و شخصی زعفران مناسب است و کیفیت خشک کردن زعفران در این روش ها معمولی هستند.

معایب خشک کردن زعفران به روش سنتی

  • تیره شدن رنگ زعفران
  • اُفت کیفیت زعفران
  • اُفت قیمت زعفران
  • امکان آلوده شدن
  • کپک زدن زعفران بر اثر رطوبت بالا
  • انتظار کشیدن طولانی برای خشک شدن زعفران

ساختار فنی دستگاه های خشک کن اتومات صنعتی

ساختار دستگاه صنعتی خشک کن زعفران با دستگاه های دیگر متفاوت است. این خشک کن ها، زعفران را کاملا یک دست به صورت پرسی در می آورند. دستگاه خشک کن اتویی دارای موتور مکش است و یک لایه ی توری مانند روی زعفران قرار می گیرد تا فشاری برابر روی زعفران بیاورد تا از فرخوردگی در زعفران جلوگیری کند و زعفران را پرسی خشک کند. البته در بعضی دستگاه ها به جای لایه ی توری از سنگ استفاده می شود ولی به صورت مهندسی پارچه ی توری در دستگاه مناسب تر است.

دستگاه های خشک کن طبقاتی

در دستگاه طبقاتی سینی هایی را در طبقه مشخص روی بخاری قرار می دهند، و زعفران را نیز داخل سینی می ریزند. در این روش هیچ موتور و محفظه تعیین شده وجود ندارد. هم چنین قابلیت خشک کردن به صورت اتویی یا پرسی هم نیست. هدف از این روش فقط خشک کردن زعفران است. اما می توانید همانند دستگاه های خشک کن یک لایه توری را روی زعفران قرار داد.

در دستگاه های سنتی طبقاتی با این مشکل روبرو خواهید شد که می بینید طبقه پایین بیش از حد خشک شده و طبقه های بالا رطوبت جذب کرده و زعفران شما کپک زده است.عیب دیگر این دستگاه ها تفاوت کیفیت زعفران در طبقات های بالا و پایین است و مشاهده می کنید کیفیت خشک کردن زعفرانی که در طبقات بالایی قرار دارد با طبقات پایینی تفاوت دارد. به همین دلیل کیفیت زعفران طبقه پایین و بالا متفاوت است. این روش فضای زیادی را اشغال می کند.

دستگاه خشک کن طبقاتی

مزایای استفاده از دستگاه خشک کن طبقاتی

  • مدت زمان کمتر برای خشک شدن زعفران نسبت به سنتی
  • هزینه کمتر نسبت به دستگاه خشک کن پرسی
  • طرز استفاده آسان

معایب استفاده از دستگاه خشک کن طبقاتی

  • مدت زمان زیادی برای خشک کردن نسبت به خشک کن اتویی و پرسی
  • امکان سوختن و تیره شدن زعفران
  • تفاوت کیفیت در طبقات مختلف
  • غیر قابل کنترل بودن رطوبت
  • امکان آلوده شدن زعفران
  • پرسی نبودن زعفران

دستگاه خشک کن زعفران صنعتی

دستگاه های خشک کن زعفران صنعتی، در مقایسه با دیگر دستگاه ها از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. این نوع خشک کن ها دارای امکانات بسیار جالب و کارآمد هستند که میتوان موتور مکش، دماسنج، رطوبت سنج، المنت برقی، گرمای آتش در مدل گازی و … اشاره کرد.

خشک کن های زعفران صنعتی چگونه است؟

خشک کن های صنعتی،زعفران را به صورت اتویی یا پرسی خشک می کنند. همچنین امکان تنظیم دما و رطوبت را می توان به صورت دستی، قیق و دلخواه تنظیم کرد. نمایشگر خشک کن ها به دو صورت دیجیتالی و آنالوگ عرضه می شوند که با توجه به فناوری روز در نمایشگر های دیجیتال دست شما باز تر از آنالوگ است. قدرت مکش دستگاه های صنعتی تا W300 است ، این موتور مکش قدرتمند یکی از اصلی ترین عضو دستگاه است.دستگاه های صنعتی در بازار به سه مدل برقی، گازی، برقی و گازی عرضه می شوند، که با تجربه به دست آمده دستگاه برقی و گازی را پیشنهاد می کنیم. زعفران بدست آمده از این دستگاه کیفیت بسیار مرغوب تری نسبت به دستگاه های طبقاتی، معمولی، یا روش های سنتی دارند.

در چه صورت به دستگاه های صنعتی نیاز داریم؟

اگر محصول زعفران شما حجم بالایی دارد و کیفیت، رنگ و عطر آن برای شما دارای اهمیت است می توانید از دستگاه های صنعتی استفاده کنید. اگرچه قیمت بالاتری نسبت به دیگر روش ها دارد ولی کیفیت را هم در نظر داشته باشید.

این نوع دستگاه های خشک کن زعفران برای کشاورزان و فعلان در حوزه زعفران مناسب است. قیمت دستگاه های خشک کن اتویی و پرسی در فروردین ماه سال 1399 از 5 میلیون تومان الی 12 میلیون تومان می باشد که تفاوت دستگاه ها در اندازه محفظه دستگاه، میزان اتویی و پرسی کردن، مدت زمان خشک کردن و امکانات دیگر دستگاه است که به کیفیت بهتر محصول کمک می کند. با استفاده از دستگاه ها قیمت محصول بین 1 تا 2 میلیون تومان افزایش و ارزش پیدا می کند. در این دستگاه ها حجم 1 تا 3 کیلو گرم زعفران قرار می گیرد که مدت زمان خشک شدن زعفران حدود 10 تا 30 دقیقه طول می کشد. البته حجم و مدت زمان خشک شدن به نوع دستگاه خشک کن زعفران بستگی دارد.

مزایای استفاده از دستگاه خشک کن صنعتی

  • ارتقا کیفیت زعفران
  • اشغال کردن حجم کمتر
  • جلوگیری از سوختن زعفران
  • قابل کنترل بودن دما و رطوبت
  • سرعت بخشیدن به خشک کردن
  • قابل حمل و کوچک بودن دستگاه
  • خشک کردن حجم بالا در مدت زمان کم
  • یکپارچه بودن کیفیت زعفران خشک شده

معایب استفاده از دستگاه خشک کن صنعتی

  • بالا بودن هزینه اولیه برای خرید دستگاه
  • ایجاد صدا از دستگاه

دستگاه خشک کن زعفران صنعتی از چه اجزایی تشکیل شده است؟

  • بدنه
  • المنت
  • بخاری
  • دماسنج
  • موتور مکش
  • پایه دستگاه
  • رطوبت سنج
  • صافی زعفران
  • کلید شروع و توقف
  • کلید خاموش و روشن
  • تبدیل حالت به برقی یا گازی
  • نمایشگر وضعیت دما و رطوبت
  • تبدیل وضعیت به دستی و خودکار

دستگاه خشک کن زعفران پرسی و اتویی

زعفران چیست؟

نام علمی این گیاه Crocus sativus یا همان زعفران است. در دنیا از گیاه زعفران یه عنوان رنگ طبیعی غذا یا به عنوان دارو استفاده می کنند. ایران یکی از بزرگترین تولید و صادر کننده های زعفران به حساب می آید. ارتفاع گیاه زعفران حدود 10 تا 30 سانتی متر است. قسمت مورد استفاده گیاه، انتهای خامه و کلاله سرخ رنگ سه شاخه است این قسمت کمی تلخ و معطر است که زعفران نامیده می شود. زعفران گناباد به دلیل پروش سنتی این گیاه در سازمان جهانی فائو ثبت گردید. فائو یکی از سازمان های بین المللی است که در زمینه کشاورزی فعالیت دارد.

 

چگونه زعفران در ایران به اوج رسید؟

برای اولین بار زعفران به دست ایرانیان به جهان معرفی شد و نوع  و زراعت آن را به کشور های اسلامی مدیترانه ای آموختند. هم چنین خواص این گیاه را به اقوام چینی ،رومی ،عرب و یونانی معرفی کردند. پس از رونق بازار کسب و کار دستگاه های خشک کن بازار به بازار آمدند که زعفران به صورت اتویی و پرسی و نگین و خوش رنگ خشک کنند.

زعفران را در چه آب و هوایی رشد می کند؟

به طور کلی گیاه زعفران طبع گرم دارد و در مناطق سردسیر که همواره بارندگی بسیار است رشد بهتری می کند و مرغوب تر از زعفرانی است که در مناطق گرم رشد کرده است. همانطور که گفتیم گیاه زعفران طبع گرمی دارد و پیاز زعفران در دمای زیر چهل درجه سانتیگراد به رشد عادی خود ادامه می دهد و از کیفیت گیاه کم نمی کند در کل هرچه محل کاشت زعفران سرد تر باشد گیاه زعفران رشد بهتری دارد و محصول مرغوب کیفیت بهتری دارد.

خشک کردن زعفران پرسی

در کدام شهر های ایران زعفران کشت می شود؟

  • تربت حیدریه
  • قاینات
  • زاوه
  • بیرجند
  • سرایان
  • فردوس
  • بشرویه
  • تربت جام
  • گناباد
  • تایباد
  • نیشابور
  • کوهسرخ
  • و به تازگی در استان های آذربایجان شرقی
  • اردبیل
  • قزوین
  • لرستان
  • شاهرود

نقش گیاه زعفران در اقتصاد

همانطور در قسمت های بالا درباره آشنایی در مورد زعفران گفتیم، حالا در این قسمت در مورد کاربرد های دیگر توضیح خواهیم داد که از نظر اقتصادی، خواص دارویی ،در صنعت خوراکی چه کاربردی دارد.

صادرات زعفران از نظر اقتصادی چگونه است؟

طبق آمار رسمی در سال 1397 مقدار 105 تن زعفران به صورت قانونی به کشور های دیگر صادر شده است. ایران اولین و بزرگ ترین صادر کننده زعفران در جهان است که 44 درصد این سهم را به خود اختصاص داده است. در مقایسه با سال های گذشته صادرات زعفران رشد 40 درصدی داشته است. این آمار فروش فقط درباره صادرات زعفران است ،بدون محاسبه مصرف کشور! کشور اسپانیا اولین وارد کننده زعفران در جهان است که طبق آمار 23 درصد زعفران را وارد کرده و با نام برند خود به دیگر کشور های اروپایی صادر می کند!

چگونه زعفران خود را به فروش برسانیم؟

با شرایط موجود اگر علاقه به فروش و صادرات زعفران دارید، قبل از آن شرایط را هم در نظر بگیرید.

  • تولید یا خرید زعفران مرغوب
  • خشک کردن زعفران با دستگاه صنعتی
  • بسته بندی حرفه ای و زیبا جهت صادرات
  • دریافت گواهی بهداشت
  • یافتن مشتریان مناسب
  • ارسال محصول زعفران

One thought on “روش های خشک کردن زعفران

  1. علیرضا میگوید:

    ممنونم از مطلب بسیار ارزشمندتون
    چند تایی سوال داشتم که به لطف شما برطرف شد.
    لطفا از بین فروشنده هایی که دستگاه های خوبی و خودتون ضمانت می کنید معرفی کنید.

  2. معین رضایی میگوید:

    واقعا خیلی خوبه که با خوندن مطلب سایتتون با دستگاه ها آشنا شدم، و حجم زیادی از سردرگمی هام کم شد.
    واقعا عالی بود تشکر

  3. مهدی میگوید:

    واقعا مطلب مفید برام بود چنتا سوال داشتم در مرد این دستگاه که به لطف شما به جواب سوالاتم رسیدم.
    اگر چند تا فروشنده معتبر هم معرفی کنید که عالیه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + 14 =